Ik heb een arbeidsongeval. Moet ik nu nog een vertrouwelijke invullen?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Het beste is om idd een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid (de zogenaamde "vertrouwelijke") te laten opmaken en in te dienen bij de mutualiteit. Laat daar wel héél duidelijk bijschrijven dat het waarschijnlijk over een arbeidsongeval gaat.

Waarom is dit nuttig? Omdat niet alle arbeidsongevallen vlug erkend worden. En als de verzekering er lang overdoet om het arbeidsongeval te aanvaarden of het zelfs gewoon weigert, dan heb je alvast toch al je inkomen via de mutualiteit. Ondertussen kan je bij het ABVV terecht om dat arbeidsongeval toch te laten erkennen. Wij kunnen contact opnemen met de verzekering en eventueel de weigering betwisten.

Zelfs al ben je zeker dat het arbeidsongeval wel erkend zal worden, kan het soms toch nog enkele weken duren vooraleer al het papierwerk in orde is. Wist je trouwens dat je bij aanvaarding van het arbeidsongeval best nog eens langskomt naar het ABVV? Want de berekening van je uitkering is niet eenvoudig en soms "vergeet" een verzekering wel eens al je loon in aanmerking te nemen.

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.