Krijg ik een vergoeding voor werkkledij?

Avatar
by ABVV
Volgen

Vergoeding voor werkkledij

Je hebt recht op een T-shirt, bloes of hemd voor het bovenlichaam én een broek of short voor het onderlichaam. Je werkgever mag je in de plaats ook een kledingstuk geven dat boven- en onderlichaam bedekt. Je hebt natuurlijk recht op méér dan 1 exemplaar.

Kom je zoals bijna alle huishoudhulpen af en toe in contact met water? Dan heb je recht op aangepaste schoenen.

De werkgever moet ervoor zorgen dat je geschikte werkkledij krijgt. Die moet je kosteloos krijgen vanaf je eerste werkdag. Moet je zelf instaan voor werkkledij? Dan moet de werkgever je een compensatie betalen van €1,46 per gewerkte dag. 

De werkgever moet ook instaan voor herstel en onderhoud van je werkkledij. Moet je zelf instaan voor het onderhoud van je werkkledij? Dan moet jouw werkgever je een compensatie betalen! Deze vergoeding bedraagt sinds 01.07.2017 per gewerkte dag € 0,38.

Staat je werkgever zelf in voor het onderhoud van de werkkledij? In dat geval moet de werkgever je toch nog een netto vergoeding van €0,12 per dag betalen. De manier waarop je deze vergoeding ontvangt, wordt vastgelegd in een ondernemings-cao.

Heb je een medische beperking waarvoor je aangepast materiaal nodig hebt om je werk uit te oefenen, dan moet je werkgever ook deze kosten dragen! Let wel: dit gaat dan enkel over materiaal dat je specifiek voor je werk nodig hebt, bijvoorbeeld steunzolen voor je werkschoenen.

 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.