Kan een werkgever mijn uurrooster wijzigen?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Waarom zo belangrijk?

Je uurrooster is naast je loon het belangrijkste punt in je arbeidsovereenkomst. Je wil toch ook weten wanneer je moet werken en wanneer je vrij bent? 

Jammer genoeg heeft de regering Michel je rechten sterk ingeperkt. Daardoor kan je al vlug geconfronteerd worden met een uurrooster die véél minder vast is dan het op het eerste zicht lijkt. 

Let daarom altijd of je uurrooster in je arbeidsovereenkomst 'variabel', 'flexibel' of iets dergelijks bevat. Twijfel je of je uurrooster vast is of niet, neem dan contact op met het ABVV. Wij kunnen uitzoeken wat je rechten zijn!

Je uurrooster, daar moet je werkgever zich aan houden!

Een klant die wegvalt en vervangen wordt in de namiddag? Niet als je uurrooster zegt dat je niet moet werken. Een klant die je een uurtje vroeger naar huis stuurt? Dat laatste uur moet je toch betaald worden. Een klant die niet thuis was om 8 uur waardoor je een halfuurtje langer moet werken? Je uurrooster zegt nee!

Als je van 8 tot 12 moet werken volgens je uurooster, dan hou jij je vrij om te werken, maar moet je werkgever je ook die uren betalen, zelfs al heeft hij op het laatste moment geen werk voor jou. De enige uitzondering is tijdelijke (vaak economische) werkloosheid

Nog vragen?

Je kan voor meer informatie altijd terecht:

- in onze lokale kantoren (adressen hier te vinden: https://www.accg.be/nl/afdelingen)
- op onze ABVV Dienstencheques Facebookpagina
- in onze Community, waar je met collega's van je werkgever kan spreken via een anonieme account. 

 

 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.