Heb ik recht op een eindejaarspremie?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Wanneer heb je recht?

Je hebt dit jaar recht op een eindejaarspremie indien je in de periode van juli vorig jaar tot - juni van het huidige jaar, 30 dagen hebt gewerkt in een dienstenchequeonderneming (die behoort tot Paritair  comité 322.01 - voor de gezinszorg geldt er bijvoorbeeld een andere regeling). Vorige jaren moest je nog 65 dagen gewerkt hebben. 

 

Voorbeeld : de eindejaarspremie wordt berekend op basis van jouw loon dat je verdiende in de periode van juli van het voorgaande jaar tot juni van het lopende jaar.

Wat telt mee om het aantal gewerkte dagen te berekenen?

  • De periode van zwangerschapsverlof
  • Maximaal 26 dagen economische werkloosheid mee als gewerkte dagen.

Andere periodes, zoals verlof, tijdskrediet of ziekte tellen niet mee!

 

Hoeveel krijg ik?

De eindejaarpremie bedraagt 4,50 % van het loon dat je verdiende in de periode juli-juni. De documenten worden opgestuurd in november, samen met de syndicale premie. Je hoeft de eindejaarspremie niet aan ons te bezorgen, maar krijgt het bedrag automatisch begin december op je rekening. 

!! Als je tijdelijke werkloosheid corona had dit jaar, dan zal je eindejaarspremie lager zijn. Zie hier onze post waarin we ons ongenoegen uiten hierover. We kaartten dit probleem al via verschillende kanalen aan, maar kregen jammergenoeg geen gehoor.

Wil je weten wanneer je dit jaar exact de eindejaarspremie krijgt? Hou dan onze ABVV Dienstencheques Facebookpagina in de gaten in november! 

 

Nog vragen?

Je kan voor meer informatie altijd terecht:

- in onze lokale kantoren (adressen hier te vinden: https://www.accg.be/nl/afdelingen)
- op onze ABVV Dienstencheques Facebookpagina
- in onze Community, waar je met collega's van je werkgever kan spreken via een anonieme account. 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.